Reklám
Reklám

A fegyveres rabló kirabolta az üzletet, de visszaadta a pénzt. Az összeg nem volt elég a lánya vesetranszplantációjára

Reklám
Reklám
Amikor meglátta, hogy csak néhány száz dollárt nyájt felé az eladó, meggondolta magát és az összes pénzt visszaadta. Megmagyarázta, hogy egy ekkora összeg nem elegendő a lánya számára.

Az amerikai Philadelphiában egy nagyon fura eset játszódott le, amikor egy fegyveres és símaszkot viselő férfi ki akart rabolni egy dohányboltot. Egyenesen a pénztárhoz ment, ahol az eladó a kényszer hatására odaadta az összes pénzt, ami a pénztárban volt. Amikor a rabló észrevette, hogy csak néhány száz dollár a zsákmány, nem fogadta el a pénzt, mert az az összeg nem lenne elegendő a lánya vesetranszplantációjával kapcsolatos kiadások fedezésére. Aztán elmagyarázta, hogy csak erre kellene a pénz.

Az a néhány száz dollár úgysem tudná a szorult helyzetbe került családját kihúzni a bajból, ezért elrakta a fegyverét és nyugodtan elsétált az üzletből. Az igazság az, hogy a rendőrség nagy erőkkel nyomoz a férfi után, nem is annyira a büntetés miatt, ami végül is várja, hanem inkább a kislányával kapcsolatos információk miatt. „A társadalomnak segítenie kellene az ilyen helyzetbe került embereken és nem a szélre kényszeríteni őket, amikor kénytelen fegyvert alkalmazni“, mondta a bolt tulajdonosa, ahol az eset történt.