Reklám
Reklám
Reklám

Melyik tojás a legegészségesebb? Elárulja a sárgája színe

A tojás minőségéről annak sárgája is árulkodik.
Reklám
A szakértők olyannyira javasolják a tojás fogyasztását az egészségesen kiegyensúlyozott táplálkozás részeként, hogy akár heti 10-12 tojás mennyiséget is ajánljanak. Ami azért, ha belegondolunk nem is olyan sok. Egy átlagos tyúktojás olyan kulcsfontosságú tápanyagokban és vitaminokban gazdag, mint az A- és D-vitamin, a B12-vitamin, folsav, szelén, a niacin (B3-vitamin), jód, cink és magnézium. 
Ezek a vitaminok olyan krónikus állapotok megelőzésénél játszanak nagy szerepet, mint a szívbetegség, a magas vérnyomás, a kognitív képességek csökkenése, mind az Alzheimer-kór, és sok születési rendellenesség, köztük a Down-kór kialakulása is. Utóbbi miatt is szoktak úgy utalni a tojásra, hogy olyan egészséges, mint az anyatej, és ezért is nagyon fontos, hogy a terhesség idején a kismamák gyakran fogyasszák.
Reklám
Forrás: Webniusy
Reklám
Reklám

Hasonló cikkek