A hagyományos vasárnapi húsleves a paraziták melegágya lehet! EZT a húst soha ne tedd a levesbe

Tudtad erről?
Reklám
A híres lengyel séf, Magda Gessler már korábban is felhívta a figyelmet a mai baromfi problémájára – állítása szerint sok csirke „tele van hormonokkal”, ezért nem ajánlja különösen a belsőségek fogyasztását. Éppen ezek a részek tartalmazhatnak nemkívánatos anyagokat, amelyeket étrendünkben kerülnünk kellene. Bár a csirke- vagy marhahús általában ízletes húsleves alapjául szolgál, Gessler figyelmeztet: „A csirke nem hús, hanem hormon.”
Jelenleg a nagyüzemekben a baromfit gyakran antibiotikumokkal és növekedésserkentőkkel etetik, ami hatással lehet egészségünkre. Egyes kutatások összefüggést jeleznek a hosszú távú fogyasztás és a civilizációs betegségek, köztük a rák magasabb kockázata között.
