A hagyományos vasárnapi húsleves a paraziták melegágya lehet! EZT a húst soha ne tedd a levesbe
Mire kell figyelni az alapanyagok kiválasztásakor
A leveshez hagyományosan a kevésbé értékes húsdarabokat is felhasználják – például a belsőségeket, a fejeket vagy a farkakat, az úgynevezett ötödik negyedet. Pontosan ezek a részek lehetnek azonban a toxinok és paraziták forrásai. A szakértők ezért azt tanácsolják, hogy ezeket a részeket ne adjunk a leveshez – nemcsak az egészségügyi kockázat miatt, hanem azért is, mert ronthatják a leves megjelenését és zavarossá tehetik.
Hogyan főzzünk ízletes és egészséges levest
Ha minőségi és tápláló levest szeretnénk, akkor vörös húst kell választanunk – ideális esetben csontos marhahúst, amely gazdag kollagénben. A hagyományos receptekben gyakran használták a kacsa húsát is, amely intenzív ízt és sötétebb színt ad a levesnek.
A jó eredmény kulcsa azonban a hús minősége. Érdemes megbízható forrásból származó húst vásárolni – az így készült leves íze mélyebb, gazdagabb lesz, és nemcsak finom, hanem tápláló is. Az ilyen húst ráadásul más ételekhez is felhasználhatjuk, például töltelékbe vagy főfogásként.
A szakértők egyetértenek abban, hogy az ismeretlen eredetű, rossz minőségű húst jobb elkerülni. Kevesebb, de annál jobb minőségű alapanyagok nemcsak jobb kulináris élményt nyújtanak, hanem kedvezőbb hatással vannak az egészségre is.
Forrás: Recepty




















