Az emberek többsége nem csinálja helyesen: Szakértők szerint ez az élelmiszer a hűtőbe vagy a fagyasztóba való

Sokan közülünk a lisztet hagyományos módon tároljuk – valahol a kamrában, az eredeti papírcsomagolásban vagy műanyag edényben. Bár ez praktikusnak tűnik, a szakértők figyelmeztetnek, hogy ez hiba. A lisztet légmentesen záródó edényben, sötét és hűvös helyen kell tárolni – ideális esetben akár a fagyasztóban is.
Miért fontos ez?
A liszt, hasonlóan más élelmiszerekhez, szavatossági idővel rendelkezik, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni. A Master Class portál szerint külső tényezők, mint a nedvesség, a hő, a fény vagy a levegő hatással lehetnek rá, ami megromlásához vezet. Ha a liszt sárgás színűvé válik vagy kellemetlen savanyú szagot áraszt, már nem biztonságos fogyasztani.
Ezenkívül a liszt hajlamos a kártevők, például a lisztmoly megtelepedésére. Ennek elkerülése érdekében vásárlás után azonnal öntsd át az eredeti csomagolásból egy jól záródó edénybe – ideális esetben üvegbe vagy műanyagba. Az edényt ezután sötét, száraz és hűvös helyen tárold. Ne felejts el ráragasztani egy címkét a szavatossági idővel.
