Reklám
Reklám
Reklám

Kongó Gumi: A vállalkozás, amely 1400 évig működött, és ez volt a világ legrégebbi cége

Ha a jó munkához idő kell, akkor valószínűleg egy japán cég hozza létre a világ legjobb dolgait. A Kongō Gumi – a világ legelső cége. A név alapján nehéz lenne megmondani, hogy az időszámításunk után 578-ban alapított cég mivel is foglalkozik.
Reklám
Amikor a Shigetsu Kongō és családja Sōtoku Taishi herceg meghívására Japánba költözött a mai Dél-Korea területéről, hogy elkezdjenek buddhista templomokat építeni, Európában még javában tombolt a sötét középkor, a virágzó Maja Birodalomban még hírét sem hallották a spanyol hódítóknak, és Mohammed próféta is még kisgyerek volt. Az 578-ban alapított családi vállalatot azonban 2006-ban már nem tudták megmenteni, és felvásárolta a szerény 102 éves Takamatsu konglomerátum.

A Kongō Gumi első megbízatása az oszakai Shitennoji buddhista templom felépítése volt, melyet a Négy Mennyei Királynak szenteltek. Ennek a templomnak a fenntartása és karbantartása hosszú ideig a Kongō család fő bevételi forrása volt, de az évszázadok során még jó pár templomot felépítettek.

Reklám
Forrás: amusingplanet
Reklám
Reklám

Hasonló cikkek