Mérgező szamóca terem Magyarországon, így különböztetheted meg az epertől

Rossz vége lehet a túrázásnak, ha nem figyelünk oda.
Reklám
Hogyan ismerhetjük fel?
A legfeltűnőbb különbség az ehető erdei szamócához (ami földi eper néven is ismert) képest, hogy az indiai áltermés felfelé áll a száron, míg a valódi szamócáé lefelé csüng. A bogyók felszíne is árulkodó: az erdei szamóca magjai alig állnak ki, míg az indiain feltűnően kiemelkednek. Virágzás idején még könnyebb a különbségtétel: az erdei szamóca fehér virágú, míg az indiai sárgával virít – bár ebben a fázisban még egyiket sem szokták fogyasztani. A levelek hasonlók, de az indiai szamóca levelei sötétebbek és sűrűbbek. Termése nyár végétől őszig is megjelenhet, így ha ekkor látunk piros bogyókat, inkább legyünk gyanakvóak, főleg, ha gyerekek is vannak velünk.
