Reklám
Reklám

Sokan rosszul csinálják! Így főzd meg a kukoricát tökéletesen!

A legjobb íze valahol a víz közelében van, de ez a legdrágább is, a piacon sokkal olcsóbban lehet kapni, és érdemes otthon elkészíteni.
Reklám

A lényeg, hogy a szemek ne legyenek „behorpadtak”, vagyis a kukorica már öreg, ha ezt látja, lépjen tovább. Nem jó, ha túl kicsi vagy túl nagy, de az sem, ha nagyon-nagyon sűrű.

Ha megkarcolja csutkát, és fehér, tejszerű anyag szivárog ki belőle, akkor jó úton jár, ami általában friss kukoricát jelent. Ha a cső rózsaszínes/vöröses, akkor tegye vissza, mert az takarmánykukorica. Jó, ha a cső fehér vagy sárga.

Főzési tippek

Ha fagyasztott kukoricát főz, tegye forró vízbe, amíg felolvad. A kukorica íze sokkal jobb lesz, ha a főzőedény belsejét kukoricalevéllel béleli ki, és csak utána teszi bele magát a kukoricát.

Forrás: Mindmegette
Reklám

Hasonló cikkek