Sokan rosszul csinálják! Így főzd meg a kukoricát tökéletesen!

A legjobb íze valahol a víz közelében van, de ez a legdrágább is, a piacon sokkal olcsóbban lehet kapni, és érdemes otthon elkészíteni.
Reklám
A kukorica íze akkor is jó lesz, ha a főzővízhez egy kis zsírt vagy vajat és némi cukrot ad. A kukoricaszemek megtartják eredeti sárga színüket, ha a főzővízhez főzés előtt néhány csepp citromlevet adunk.
A megtisztított kukoricát tegye forró vízbe, és kis lángon főzze meg. Ne tegyen sót a vízbe, mert a kukoricaszemek megkeményednek. A kész kukoricát szórja meg sóval, és úgy fogyassza.
Érdemes csak friss, zsenge kukoricát főzni. A sötétsárga, fonnyadt levelű kukoricát soha nem lehet puhára főzni. A kukorica akkor friss, ha a magot megnyomva tejszerű folyadék szivárog belőle.
Főzve köretként, más zöldségekkel együtt savanyúságként is felhasználható; salátákhoz nagyon kedvelt kísérő étel, de fagyasztással is tartósítható.
