Véget értek az all-inclusive utazások napjai? A kedvelt úti cél korlátozásokat tervez a több millió tonna hulladék miatt

Törökország fontolgatja az all-inclusive büfék korlátozását: évente 23 millió tonna étel végzi a szemétben
Törökország, az egyik legnépszerűbb nyaralási célpont, alapvető változásra készül a turisztikai szolgáltatásokban. A Mezőgazdasági és Élelmiszer-politikai Tanács törvénymódosítási javaslatot készít elő, amely jelentősen korlátozhatja a népszerű all-inclusive étkezési formát.
Riasztó adatok az élelmiszer-pazarlásról
A Török Élelmiszer-pazarlás Megelőzési Alapítvány adatai szerint – amelyeket a Sabah portál ismertetett – évente körülbelül 23 millió tonna étel kerül a szemétbe az országban. A gyümölcsök és zöldségek 35%-a el sem jut a fogyasztók asztalára.
Ramazan Bingöl, az Étteremüzemeltetők Szövetségének képviselője szerint a svédasztalos reggelik felét kidobják.
A legtöbb kidobott étel kenyér és zöldség: egyes becslések szerint ez évente mintegy 12 millió tonnát jelent. Pénzügyi szempontból ez 214 milliárd török líra veszteséget okoz, ami körülbelül 4,5 milliárd eurónak felel meg.
