6 étel, amely csökkenti a kalciumszintet – minél többet fogyasztasz belőlük, annál gyengébbek lesznek a csontjaid

A kalcium nemcsak a csontok erősségéért felel, hanem segíti a szív működését, az izmokat és az idegrendszert is.
Reklám
5. Vörös hús és feldolgozott húskészítmények
A kolbászok, szalámik, virslik és más feldolgozott húsok sok foszfort tartalmaznak. Ha a kalciumbevitel nem elég magas, ez az ásványianyag-zavar gyengítheti a csontokat.
Érdemes mértékkel fogyasztani vörös húst, és gyakran beiktatni egészségesebb fehérjeforrásokat, például baromfit, halat vagy növényi alapú ételeket.
6. Spenót és rebarbara (magas oxaláttartalom)
A spenót és a rebarbara sok oxalátot tartalmaz, amelyek gátolják a kalcium felszívódását. Emiatt lehet, hogy a szervezet nem tudja teljes mértékben hasznosítani ezekből az ételekből a kalciumot. Jó ötlet, ha ezeket olyan zöldségekkel kombinálod, amelyek kevés oxalátot tartalmaznak, például brokkolival vagy kelkáposztával.
