A hagyományos vasárnapi húsleves a paraziták melegágya lehet! EZT a húst soha ne tedd a levesbe

Tudtad erről?
Reklám
A húsleves nem mindig egészséges: egyes alapanyagok többet árthatnak, mint segítenek
A húsleves a szlovák háztartások állandó eleme – vasárnapi ebéd alapjául szolgál, és hatékony gyógyszernek számít megfázás ellen. Azonban ennek a hagyományos levesnek nem minden változata bír egyformán jótékony hatással. Kiderült, hogy egyes hozzávalók jelentősen ronthatják a húsleves minőségét, sőt akár káros anyagok, baktériumok vagy paraziták forrásává is tehetik.
Sok családban a jó minőségű húsleves elválaszthatatlan része az ünnepi menünek. Több tanulmány szerint azonban nem minden hús alkalmas a leves elkészítéséhez. Néhány nagyon népszerű baromfifajta nemcsak a leves ízét, hanem egészségügyi biztonságát is kedvezőtlenül befolyásolhatja. Az Onet.pl portál szerint gyakran éppen a csirke legkelendőbb részei azok.
