Reklám
Reklám

Ilyen őrült töréstesztet is csak a Volvo tud kitalálni, 30 méter magas daruról ejtik le az új autókat

Hogy segítse a svéd tűzoltók felkészülését, a Volvo szabályosan kivégezte tíz vadonatúj autóját.

A Volvo a gravitáció segítségével végzett töréstesztekkel bizonyítja, hogy számára továbbra is elsődleges a biztonság. Hogy miért kell vadonatúj autókat 30 méter magasra emelni, majd onnan szabadon ereszteni, amikor komplett laborok (például a Volvo Cars Safety Center) szolgálják az ütközésbiztonság vizsgálatát?

A svédek két legyet ütöttek egy csapásra: az autók extrém körülmények közötti viselkedésének megfigyelése mellett a mentéssel foglalkozó szakemberek is gyakorolhatták az utasok kiszabadítását. A fellépő erőhatások miatt az ilyen autóban rekedt utasok minden bizonnyal kritikus állapotba kerülnek. Fontos, hogy a lehető leggyorsabban kiszabadítsák őket az összegyűrődött járműből. Az erővágók szakszerű használatához pedig nem árt némi gyakorlat.

A Volvo összesen 10 autót dobott le a magasból. A vizsgálatok során tett megállapításokból részletes jelentés készül, amit a skandinávok ingyenesen hozzáférhetővé tesznek – világszerte. A gesztus révén felkészültebb mentőcsapatok vonulhatnak a balesetek helyszínére, ami megmentett emberi életeket jelenthet.

Reklám
Reklám