Miért népszerű a mogyoróvaj az Egyesült Államokban, de Magyarországon nem?

Ez nem a rendezők kitalációja – ez a termék tényleg nagyon népszerű az Egyesült Államokban. A mogyorókrém annyira kedvelt szinte minden államban, hogy statisztikailag az amerikaiak évente több mint 300 ezer tonnát fogyasztanak ebből a finomságból.
Magyarországon is árulnak mogyorókrémet, de nincs rá ekkora kereslet. Egyszerűen úgy alakult, hogy nekünk megszokottabbak a sajtos és sonkás szendvicsek. De vajon miért van ez így?
Számos forrás szerint a mogyorókrém a 19. század végén jelent meg az Egyesült Államokban, és azóta szilárdan beépült az amerikaiak étrendjébe. Ez a termék azért lett ott különösen népszerű, mert a földimogyorót már ősidők óta előszeretettel használták. Például a pörkölt földimogyorót süteményekhez és más ételekhez is adták. Így a mogyoróvaj megjelenése csak idő kérdése volt.
