Reklám
Reklám

Vaj, ami mindig könnyen kenhető? Próbáld ki a francia trükköt

Ennek a trükknek köszönhetően a vaj mindig kész lesz a kenésre.
Reklám

A vajat le is lehet fagyasztani – ha a fagyasztóba tesszük, ajánlott 6 hónapon belül elfogyasztani. Használat előtt azonban fontos ellenőrizni az illatát és a külsejét, hogy biztosan rendben van-e még.


Francia trükk: vizes vajtartó

Franciaországban elterjedt egy kicsit más, de nagyon praktikus módszer a vaj tárolására – a vizes vajtartó. Ez az edény általában kerámiából vagy üvegből készül, és két részből áll.

Az alsó részbe hideg vizet töltenek, a felsőbe pedig a vajat helyezik. Az edény lezárása után a víz mintegy tömítőréteget képez, amely megakadályozza a levegő bejutását. Így elkerülhető, hogy a vaj megsárguljon, avasodjon vagy átvegye a környezet szagait.

Forrás: Gasztrokémia
Reklám

Hasonló cikkek