Vaj, ami mindig könnyen kenhető? Próbáld ki a francia trükköt

Ennek a trükknek köszönhetően a vaj mindig kész lesz a kenésre.
Reklám
Hogyan tartsuk a vajat frissen és közben lágyan? A franciáknak van egy praktikus megoldásuk
A leggyakoribb módszer arra, hogy a vaj jó állapotban maradjon, a hűtőszekrényben való tárolás. A hideg környezet ugyanis jelentősen lassítja a romlást, és megakadályozza, hogy a vaj olvadni kezdjen.
Az ideális tárolási feltételek 0 és 4 °C közötti hőmérsékleten vannak. Ilyen körülmények között általában 2–3 hétig is gond nélkül eláll. Vannak, akik a gyári csomagolásban hagyják, mások inkább vajtartóba vagy zárható edénybe teszik, amely megóvja a nedvességtől és a hűtőszekrény kellemetlen szagaitól.
